NyheterSpeedway

Midsommarmatchen flyttas

På torsdag den 22 juni skulle vi tagit emot Vargarna hemma i Vetlanda, men efter förra veckans avbrutna match har vi haft en dialog med berörda parter kring vilket arbete vi behöver genomföra med banan för att få den på det vis som krävs.

Anledningen till att vi står där vi gör nu är komplex men i korta drag beror det på några olika faktorer;

Vi har ett numer ganska slitet material på banan. Kostnaden för att helt byta ut det är så pass hög att vi beslutat att försöka skjuta det på framtiden. Det varma vädret och det vi redan tidigt förutsåg skulle komma, nämligen bevattningsförbud har gjort att vi lagt ner ett nytt medel i banan för att binda damm. Detta visade sig inte räcka hela vägen kanske på grund av att banmaterialet är så pass slitet. Vi har därför i samråd med banpersonal, lagledare och förare beslutat oss för att lägga ner bentonit, som är en slags lera. Denna gör att materialet håller ihop och skapar en hårdare, men lite halare yta. Markarbete är en konst, men materialen vi har att arbeta med är lika gamla som jorden självt, så för att anpassa oss till Allsvenskan, dagens motorer, säkerheten, vår ekonomi, myndigheter och kommuners förhållningsregler gäller det för oss att hitta den bästa kombinationen av flera olika material. Vi tror oss ha en lösning, men behöver lite tid att dels få hem material, dels hinna få ner det i banan och dessutom hinna bearbeta den så mycket som behövs för önskat resultat.

Vi hoppas på er förståelse och beklagar detta, men vi hoppas innerligt att detta ska göra att vi slipper avbryta fler matcher och att vi fortsatt får se massor av spännande speedway på Vetlandaovalen.

Redan på torsdag kommer vi ha nya datum klara för både matchen mot Valsarna och matchen mot Vargarna, så håll i håll ut, vi är strax tillbaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *