NyheterSpeedway

Vilken kväll, vilken semifinal

När det efter onsdagens första semifinalsomgång stod klart att Njudungarna ledde med 10 poäng mot Gislaved, började det gå upp för många att Njudungarna under sin första säsong i Allsvenskan på nära exakt 20 år, och trots en hel del motgångar med en riktigt tuff uppförsbacke för klubben, nu inte bara klarat sin första säsong tillbaka i seriespeedway, rent ekonomiskt men också med ett resultat som få av oss bara vågat fantisera om. För efter gårdagens returmöte rådde inte längre någon tvekan att Njudungarna var det starkaste laget av dom två. Efter två raka segrar är nu Njudungarna klara för final mot Vargarna.

Med 48-42 i slutsiffra innebär det att Njudungarna vunnit båda omgångarna med 16 poäng. Något som varken handlat om tur eller otur. Vi har helt enkelt ett riktigt bra lag, på bredden, vilket också flera gånger visat sig under säsongen då man verkligen kört som just ett lag.

Matchens bästa poängplockare blev Filip Hjelmland som körde in full pott med 15 poäng, men samtliga förare levererade och bland annat blev det hela tre 5-1:or, den första genom Filip och Sammy Van Dyck, den andra stod Mathias Pollestad och Avon Van Dyck för och Avon slog till igen tillsammans med både lillebror och lagkompis Sammy genom att köra in ytterligare en i första nomineringsheatet.

Kvällen kändes nästan overklig och den fantastiska publiken gjorde det verkligen inte sämre. Det har gått i vågor under säsongen, men när det verkligen gäller levererar även fansen och publiken genom att bänka sig på vallen, stötta laget i kampen om medaljerna men också föreningen för fortsatt speedway genom dom ack så viktiga biljettpengarna. Föreningen kan inte nog tacka både vårt fantastiska lag men också publiken! Tillsammans tog vi oss till final.

Serieledarna Vargarna var inte sena att gratulera och vi vill göra detsamma. Vargarna som i grundomgången hade ett rejält poängövertag får enligt reglerna först välja spelplan. Vargarna meddelade redan igår kväll att dom väljer borta först vilket innebär att Njudungarna sannolikt tar emot Vargarna på hemmaplan redan nästa torsdag den 14 september. Och visst fyller vi motorstadion en gång till i år. För tillsammans kan vi visa att Njudungarna definitivt vet var skåpet ska stå! Mot guld!

Det var minst sagt glada miner men också enormt fokus i Njudungarnas depå igår kväll. Och det gällde även skadade föraren Gino Manzares som fanns med och stöttade laget från depån, men också funktionärer, mekaniker, lagledare, banpersonal och gamla speedwayrävar som Conny och Conny, ja Samuelsson och Ivarsson i hejarklacken.

Och givetvis firades det en del …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *