Nyheter

En glädjens dag

Strax innan lunch under fredagen fick representanter för Vetlanda Motorsällskap ett efterlängtat besked; ”Vi har accepterat ert bud för Vetlanda Speedway ABs konkursbo”

Vetlanda Motorsällskap som i samband med konkursen av dotterbolaget Vetlanda Speedway AB i samma sekund blev av med både anläggning, maskiner, fordon och inventarier bekräftar nu att man nått en överenskommelse med konkursförvaltaren gällande Vetlanda Motorstadion.

Vi fick idag beskedet att budet accepterats och att avtalen skrivs under nästa vecka, bekräftar Mia Kristoffersson i styrelsen.

Den sittande styrelsen tillträdde den 17 mars och bara 13 dagar senare var konkursen av dotterbolaget ett faktum. Tiden efter har varit turbulent och oviss, men styrelsen, medlemmar och andra speedwayfantaster har jobbat oförtrutet för att finna lösningar för att kunna köpa tillbaka banan. Kommunen har ställt upp liksom flera företagare och privatpersoner. Den ovissa framtiden har gjort att klubben fått planera för flera scenarier, men nu kan man äntligen ta sikte på framtiden och åter börja jobba med verksamheten. Vägen mot elitserien kommer ta tid, men man hoppas redan i år kunna bjuda publiken på allsvensk speedway men kanske framförallt få igång den så viktiga barn- och ungdomsverksamheten.

Mitt i allt elände känns det som vi fått en ny chans, en chans att göra om och göra rätt, den får vi inte missa. Redan kommande helg kör man JuniorEM-kval i Vetlanda och styrelsen bekräftar att man inom kort kommer presentera en plan för innevarande säsong.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *