Evenemang på motorstadionNyheterSpeedway

Nedräkningen till Lagcupen har börjat

Under föregående vecka drogs arbetet med ”vårbruket” på Vetlanda Motorstadion igång. Våren kan vara lite oförutsägbar därför blir det alltid intensivt arbete när det börjar dra ihop sig. Men nu börjar det mesta ta form och efter söndagens arbetsdag är framförallt dom rent körmässiga bitarna på plats. Luftstaketet som är både man- och kraftkrävande sattes nog snarast upp på rekordtid, med nära nog 20 man och några kvinnor på plats. Ett fantastiskt arbete av alla närvarande och extra roligt var den fina blandningen av funktionärer, seniorgruppen, speedwayförare och flat track-förare.

Det återstår en del arbete och det blir ytterligare arbetsdagar innan vi är i hamn, men nu råder det inte längre någon tvekan om att Vetlanda Motorsällskap kommer stå redo den 26 april när årets första tävling drar igång.

Givetvis hoppas föreningen på en stor och stöttande publik på plats när våra hemmaförare i nuläget fördelade på två lag tar emot stora delar av Sverigeeliten i speedway för årets första nationella möte – Vetlanda Lagcup. Men, för det finns alltid ett men, även i år kan den som inte har möjlighet att närvara istället se hela tävlingen live och efter ett långvarigt samarbete med Vetlandaposten ökade vi möjligheterna under förra året med ett fint samarbete med Elitseriens egen kanal ESS-play vilken produceras av Springmedia. Detta samarbete fortsätter även i år, precis som samarbetet med Bonniers som nu dessutom kommer erbjuda livesändning både lokalt och via rikstäckande medier.

Vetlanda Motorsällskap är mycket glada för detta samarbete då det både synliggör sporten på riksnivå och i medier som når en betydligt bredare publik än sporten gjort på många år.

Speedway ses bäst live, men detta är ett fantastiskt alternativ för den som inte har möjlighet att bänka sig på läktaren.

Lagen för årets Lagcup är också på plats. Det kan ännu bli någon mindre förändring, men vi kan nog utgå från att det stannar vid den uppställning som nu finns. I år ser kvallottningen ut som följer:

Kval 1
Masarna 2
Njudungarna
Valsarna
Rospiggarna

Kval 2
Dunungarna
Lejonen
Masarna 1
Indianerna

Planerar du att se Lagcupen hemifrån hittar du sändningarna via ESS-Play samt Bonniers sidor:

ESS-Play https://www.ess-play.com/

Expressen https://livesport.expressen.se

Vetlanda-Posten https://www.vetlandaposten.se/livesport

Nerikes Allehanda https://www.na.se/livesport

Värnamo Nyheter https://www.vn.se/livesport

Norrtelje Tidning https://www.norrteljetidning.se/livesport

Avesta Tidning https://www.avestatidning.com/livesport

Vi ser nu framemot en riktig rivstart av säsongen 2024 och hälsar alla varmt välkomna när vi slår upp grindarna för första gången i år den 26 april.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *