NyheterSpeedway

Växande intresse för speedway

Under våren har Vetlanda Motorsällskap i ledning av bland annat Peter Ljung, Robin Aspegren, Tobias Andersson, Kim Edvardsson och Thomas Jansson dragit i gång ungdomsverksamheten med full kraft. I helgen som gick anordnades den andra omgången av prova-på för barn och unga upp till 15 år.

Samtidigt som den Allsvenska säsongen har satt fart jobbar Vetlanda Motorsällskap med att skapa en bra bas för barn och unga som vill köra speedway. Förutom regelbundna träningar arrangerar klubben nu också flertalet prova-på-tillfällen och det har blivit en riktig succé. Intresset för sporten bland unga har varit på nedgång kan tyckas, men anledningen kan lika gärna ligga i bristande möjligheter att börja köra. Genom prova-på-dagar ger man fler möjlighet och tröskeln blir därmed lägre för att känna sig för. Vetlanda Motorsällskap erbjuder dessutom speedwaycyklar i alla storlekar och nödvändig skyddsutrustning finns att låna. Samtidigt som man erbjuder test av motorsport har man också cykelspeedway, något som visat sig bli en riktig hit, där deltagarna kör både heat och finaler och trots att barn inte ska tävla är det inte tu tal om saken att det är vad det handlar om när barnen trampar runt på den lilla cykelspeedway-banan på Vetlandas egen barn- och ungdomsarena.

Under lördagen samlades ett femtontal barn- och ungdomar för att testa.

– Var kul att se så många tillbaka efter första gången men även några nya, berättar Kim Edvardsson.

Förmiddagen avslutades med tävling i cykelspeedway med sedvanlig prisutdelning och efter lunchpaus med korv och bröd var det sedan körning med motorcyklar.

Det dröjer inte länge förrän det finns chans igen, redan den första juni kan du som är nyfiken på att prova speedway antingen i cykelform eller i motorcykelform, eller varför inte både och. För att anmäla dig skickar du ett mail till kim.e@vetlandamotorsällskap.se.

10.00-12.00 Cykelspeedway för dig upp till 12 år, OBS egen cykel samt skor och handskar medtages.

12.00 – Speedway med från 50 cc och uppåt för dig upp till 15 år.

Varmt välkommen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *