Speedway

Våra superbröder stannar i Vetlanda

I måndags blev det officiellt att Filip Hjelmland stannar i Njudungarna och blir ny lagkapten. Nu är det även klart att bröderna Avon och Sammy Van Dyck stannar i klubben.

Avon och Sammy har under sina två år i Vetlanda utvecklats enormt mycket. Båda har med sitt stora förtroende från lagledningen blivit stabila poängplockare och viktiga förare i vårt Allsvenska lag. 

Avon inledde årets säsong med en liten skada och missade starten av serien men landade till slut på tretton matcher. Under dessa matcher blev det 73 inkörda poäng på 64 heat vilket gav ett poängsnitt på 1,141. Avon tog också silver med Dackarna i Bauhausligan samt silver med Gorzow i polska U24-ligan. 

För Sammys del blev det tolv matcher under årets säsongen och han körde in 95 poäng på 53 heat och snittade därmed 1,792 poäng per heat, med det var han den föraren i truppen som höjde snitt allra mest. 2024 blev det också guld i Bauhausligan tillsammans med Lejonen samt landslagsuppdrag och en bronsmedalj i individuella JSM-finalen. 

– Avon och Sammy är brödraparet som vi har haft i laget under två säsonger. De är väldigt ödmjuka samtidigt tuffa när det behövs, vilket passar bra in i vårt lag och målsättningen har hela tiden att varit att behålla dem 2025. Det är två killar som hela tiden har utvecklats positivt i Allsvenskan och de har bra kapacitet för att fortsätta bli stabila förare i Allsvenskan. Det glädjer oss väldigt mycket att de stannar och det ska bli intressant att följa deras fortsatta utveckling i Njudungarna. Vi hoppas och tror att det blir många inkörda poäng och heatsegrar kommande säsong för Avon och Sammy, säger lagledarduon Affe Trofast och Viktor Stendahl om förlängningen med bröderna.

VMS välkomnar Avon och Sammy återigen inför säsongen 2025.

Njudungarna 2025:
Filip Hjelmland – 2,158
Mathias Thörnblom – 1,923
Sammy Van Dyck – 1,792
Avon Van Dyck – 1,141
Alfons Wiltander – 0,943
Oskar Evertsson – 0,500
Linus Claesson – 0,500

Foto: Matilda Bengthsson 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *