Speedway

Hjelmland klar för sin tionde säsong i klubben

Det hände minst sagt mycket på förarfronten under föregående vecka. Efter att ha kontrakterat fyra nya förare till laget avslutade man i helgen med ett nytt kontrakt med en av lagets viktigaste pjäser, Filip Hjelmland, som nästa år kör sin tionde säsong för klubben.

Filip Hjelmland kom till Vetlanda i samband med att han tog steget upp på 500cc, inför 2015, och har sedan dess varit klubben trogen. Den enda säsongen han inte körde för Vetlanda var 2023 när klubben efter återstarten endast hade lag i Division 1. 

I år, 2024, körde Filip tolv matcher och samlade ihop 123 poäng på 57 heat vilket genererade ett snitt på 2,158 poäng per heat. Förutom Vetlanda Motorsällskp och Njudungarna representerade Filip också sin moderklubb Dackarna i Bauhuahsligan där man slutade säsongen 2024 med ett silver. Säsongens kanske största och roligaste framgång för Filip var när han i Västervik körde till sig en bronsmedalj i den individuella SM-finalen.

– Från vår sida var det en självklarhet att förlänga med Filip. Han är en trogen poängplockare och viktig att ha med i laget. Han är en av de mest rutinerade förarna i truppen och har varit här längst så nu när Peter Ljung försvinner kommer Filip att bli vår nya lagkapten, säger lagledarduon Affe Trofast och Viktor Stendahl.

VMS Ser framemot det fortsatta samarbetet med Filip och önskar honom välkommen tillbaka när säsongen drar igång 2025.

Njudungarna 2025
Filip Hjelmland – 2,158
Mathias Thörnblom – 1,923
Alfons Wiltander – 0,943
Oskar Evertsson – 0,500
Linus Claesson – 0,500

Foto: Matilda Bengthsson 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *