Speedway

Lagledningen säkrar upp två unga talanger

Våra lagledare ligger inte på latsidan. I början av veckan skrev dom kontrakt med Alfons Wiltander och Mathias Thörnblom och bara dagar senare finns ytterligare två namn på pappret, Oskar Evertsson och Linus Claesson.

Oskar Evertsson från Eksjö blir 16 år nästa år och tar nu klivet upp på 500cc. Oskar inledde sin speedwaykarriär i Vetlandas ungdomslag men gick sedan över till Nässjö SK där han tillbringat senaste tiden som ungdomsförare, men när det nu nalkas 500cc är det dags att återvända till moderklubben. Han har tagit stora steg i utvecklingen dom sista åren och inte minst i år då det blivit internationella föraruppdrag. Oskar körde sig till en tredje plats i SM och han avslutade säsongen med att vinna den sista SSA-deltävlingen (Swedish Speedway Academy) i Norrköping med maximala 15 poäng.

Linus Claesson från Stockaryd blir även han 16 år nästa år och kliver upp på 500cc. Linus inledde sin speedwaysatsning 2023 med att börja köra 85cc men då han var för lång blev det köp av stor cykel till i år. Han har tränat flitigt under 2024 både i Nässjö och Vetlanda på 500R som är en 500cc motor med strypning. Han har också deltagit i flera SSA-läger (Swedish Speedway Academy) där han både tränat och kört tävling. Det har gett goda resultat i utvecklingen.

– Oskar är en egen produkt som vi började prata om redan förra året att vi skulle få hem när det var dags för honom att ta klivet upp på 500cc. Vi strävar mycket efter att ha lokal förankring och med en egen produkt i laget kan det aldrig slå fel. Med de nya reglerna känns det också viktigt att säkra upp förare på 0,500 i snitt och där känner vi att Oskar är ett perfekt komplement för att fajtas om den platsen i laguppställningen. Dom senaste årens utveckling har imponerat och det ska bli väldigt intressant att följa hans fortsatta karriär, säger Affe Trofast.

Viktor Stendahl håller med:
– Det är roligt när ungdomar kommer fram och blir bättre och bättre steg för steg. Vi fyller därmed på med ytterligare en 0,500 förare för att bredda truppen. Linus har tagit kliv framåt hela säsongen så det blir spännande att följa hans utveckling kommande säsong. 

Vetlanda Motorsällskap önskar både Linus och Oskar välkomna till(baka) Njudungarna säsongen 2025.

Njudungarna 2025:
Mathias Thörnblom – 1,923 (NY)
Alfons Wiltander – 0,943 (NY)
Oskar Evertsson – 0,500 (NY)
Linus Claesson – 0,500 (NY)

Foto: Fredrik Johansson 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *