Speedway

Dubbelt nyförvärv till Njudungarna

Lagbygget för 2025 är igång och nu är det klart med de två första förarna för kommande säsong och det i form av två nyförvärv, Mathias Thörnblom och Alfons Wiltander.

Skånepågen Mathias Thörnblom körde i år fem matcher för Gislaved i Allsvenskan där det blev 50 inkörda poäng på 26 heat. Det generade ett snitt på 1,923 poäng per heat. Mathias har under 2024 också representerat Lejonen och Piraterna i Bauhausligan samt Opole i polska tredjeligan. I slutet av säsongen fanns han med och körde 75-årsracet på Vetlanda Motorstadion där han vann grundomgången och sen slutade fyra i finalen. Vetlanda Motorsällskap önskar Mathias välkommen till Njudungarna.

Alfons Wiltander är 2025 tillbaka i Vetlanda igen. Klubben han körde för större delen av sin ungdomstid både på 85cc och 250cc. I år körde 18-åringen från Värnamo likt Mathias för Gislaved i Allsvenskan. Elva matcher totalt och 50 inkörda poäng på 53 heat vilket resulterade i ett snitt på 0,943 poäng per heat. Även Alfons körde 75-årsracet och slutade på en sjunde plats. VMS önskar Alfons välkommen tillbaka till Njudungarna.

Affe Trofast om de första pusselbitarna till 2025:

– Nu är planeringen i full gång för 2025 och det känns bra att ha dom två första förarna på pappret. Mathias hade jag i tankarna redan när jag tillträdde som lagledare 2023. Jag har lagt märke till hans utveckling under många år och nu när han nappade på erbjudandet att köra för Njudungarna 2025 kändes det riktigt bra. Ska bli spännande att ha med honom i laget. Kan vara en del i en ersättare till Peter.

– Alfons Wiltander är en ung och utvecklingsbar kille som passar in väldigt bra i det tilltänkta lagbygget. Dessutom är han trevlig och välkänd bland övriga förare. Jag har sett hur han gått framåt den senaste säsongen. Det är en seriös och hårt satsande förare, han har bra ordning på sina maskiner och teamet runt honom.

Njudungarna 2025:
Mathias Thörnblom – 1,923 (NY)
Alfons Wiltander – 0,943 (NY)

Foto: Matilda Bengthsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *