Nyheter

Förarfest när banan firar 75 år

På självaste midsommardagen 1949 stod Vetlandas första jordbana klar och efter några år av hårt ideellt arbete var det äntligen dags för den allra första tävlingen. Man hade lyckats engagera hela den svenska eliten i speedway och det kom förare från landets alla håll. Det kanske allra största namnet för dagen var ingen mindre än ”Kumla-Frasse” som redan då hade hunnit bli 44 år, men som trots åldern höll ett starkt grepp som ledande i sporten. Evert Fransson som han egentligen heter var också den allra första att få vinna på denna premiärtävling på det som under nu hela 75 år varit en högt ansedd bana.

Utan jämförelser är just speedway den sport som för alltid satt Vetlanda på världskartan och det finns inte någon speedwayintresserad i hela världen som inte känner till Vetlanda och i synnerhet motorstadion och dom förare som representerat klubben genom åren. Under jubileumskvällen kommer förutom en smått fantastisk föraruppställning också ett 20-tal tidigare aktiva förare finnas på plats, bland annat Conny Samuelsson som representerat klubben i hela 33 år. Conny Ivarsson som representerat klubben näst längst med sina 21 år som speedwayförare, både som landslagsförare under ett tiotal år, VM-finalist och tvåfaldig svensk lagmästare, är trots 59 år fyllda fortfarande aktiv och kommer istället för att fira kvällen hemma i Vetlanda, möta både världselit och Europa-elit i sin nya sport flat track i Greenfield England. Han representerar givetvis fortfarande Vetlanda Motorsällskap. Samtliga närvarande före detta speedwayförare kommer presenteras innan matchen drar igång och det blir också en överraskning av smått historiskt slag, något som vi dessutom kommer att få njuta av på motorstadion för lång tid framåt.

Det kommer bli en fantastisk speedwayfest, med stora delar av den Skandinaviska eliten på startlinjen och givetvis våra Njudungar. VIPen håller såklart öppet och vill du boka plats gör du det på vipbokning@vetlandamotorsällskap.se eller ring 070- 826 97 40. Som vanligt kan du alltid bestämma dig i sista minuten och istället nyttja drop-in. Missa inte årets sista speedwaytävling och att fira den plats som betytt och betyder otroligt mycket för alla motorsportsintresserade Vetlandabor men också för Vetlanda som stad och turistattraktion.

Varmt välkomna den 20 september 18.30!!!

Så här ser den magiska startlistan ut:
1. Filip Hjelmland, Njudungarna
2. Mattias Thörnblom, Piraterna
3. Jonathan Grahn, Indianerna
4. Noel Wahlquist, Dackarna
5. Peter Ljung, Njudungarna
6. Avon Van Dyck, Njudungarna
7. Magnus Klipper, Norge
8. Anton Karlsson Njudungarna
9. Esben Hjerrild, Danmark
10. Victor Palovaara, Rospiggarna
11. Sebastian Johansson Glimfjäll, Njudungarna
12. Alfons Wiltander, Gislaved
13. Rasmus Karlsson, Indianerna
14. Oliver Berntzon, Lejonen
15. Sammy Van Dyck, Njudungarna
16. Sam Jensen, Danmark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *