Nyheter

Finansiering av luftstaketet klart

I samband med att Vetlanda Motorsällskap hade sin årliga medlemsfest berättade styrelsen en mycket glad nyhet. Finansieringen av luftstaketet är klart.

Redan i samband med att den nytillsatta styrelsen jobbade för att kunna köpa tillbaka anläggningen till föreningen, visste man att man inför säsongen 2023 också behövde finansiera det nya luftstaketet för att fortsatt kunna hålla banan besiktigad för internationell speedway.

Det gamla luftstaketet är fortfarande i gott skick men regelverket kräver nytt vart sjunde år för den här nivån.

Under hösten lämnades därför in en ansökan till Stiftelsen Werner von Seydlitz om bidrag med dryga 450.000. I slutet av november meddelade stiftelsen att man godkänt ansökan varför föreningen då tryggt kunde beställa det nya staketet. För att staketet ska kunna tillverkas krävs att kunden betalar 50% i startavgift något man nu alltså redan gjort.

– Luftstaketet är helt avgörande för fortsatt verksamhet på anläggning att detta nu är helt klart känns fantastiskt. En stor trygghet för föreningen och för alla samarbetspartners som vi nu jobbar med inför säsongen 2023.

VMS representerade av styrelsen uttrycker stor tacksamhet gentemot Stiftelsen Werner von Seydlitz som på detta vis kunnat hjälpa föreningen att fortsätta verksamheten på Vetlanda Motorstadion.

– Ja vi känner oss verkligen tacksamma, det är en väldigt stor investering och vi hade inte klarat den med tanke på rådande omständigheter, utan deras hjälp.

Staketet man beställt är av samma typ som det gamla ett NoPainBarrier från Briggs vilket håller den högsta klassningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *