NyheterSpeedway

Breum och Fajfer ersätter Hjelmland och Pollestad

Det går bra för flera av våra Njudungar. Detta innebär att både Filip Hjelmland och Gino Manzares har GP-kval att se framemot kommande vecka. Filip kör sitt redan på lördag och kan därför inte delta i matchen på torsdag medan Gino som representerar USA kör sitt på måndag och finns därmed fortsatt uppsatt i veckans möte mot Griparna. Hjelmland ersätts av Emil Breum som ännu inte fått möjlighet att köra med sitt Allsvenska lag. Emil, precis som Hjelmland representerar den polska klubben Opole och i dagarna prövade även Breum lyckan i GP-cirkusen genom SGP2-kvalet i Krsko där han vann med maximala 15 poäng.

Torsdagsmatchen i Allsvenskan blir definitivt en spännande historia med dels ett lite ommöblerat lag där Hjelmland ersätts av Breum, men även Pollestad blir nu ersatt efter att vi sent under tisdagskvällen fått reda på att han skadat sig. Vi har ännu inget besked på hur allvarligt det är men att det sannolikt rör sig om ett armbrott vet vi. Gino Manzares har haft en lite tung start i Sverige. Dom första matcherna har han brottats med sina cyklar, båda med helt nya motorer som visade sig sakna både luft och rätt justerade lager. Efter mycket felsökning och tester verkar han nu fått fart på grejorna. Vi håller tummarna för att det kommer funka bättre för vår egen amerikan som tidigare visat att han kan ligga i topp och fajtas med dom bästa. Pollestad ersätts av Kevin Fajfer som även han kör sin första match med sitt Allsvenska lag.

Griparnas lag är inte att underskatta och varje match är en ny och med förare som Kim Nilsson i laget kan det bli en spännande utmaning för våra Njudungar som trots lite förändringar i truppen har en stabil kärna i Peter Ljung, bröderna Van Dyck och Gino Manzares. Så nu håller vi tummarna för våra killar allihop!!!

Laguppställningen inför torsdagen ser ut som följer:

Njudungarna
1. Emil Breum
2. Sammy Van Dyck
3. Kevin Fajfer
4. Gino Manzares
5. Peter Ljung LK
6. Avon Van Dyck

Lagledare Affe Trofast och Viktor Stendahl

Griparna
1. Anton Karlsson
2. Johannes Stark
3. Kenneth Hansen
4. Nicolai Heiselberg
5. Kim Nilsson LK
6. Ludvig Selvin
7. Liam Olsson Andersson

Lagledare Mats Boström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *